Billede af ramen skål

En guide til at finde den perfekte ramen skål

Ramen er en af de mest ikoniske retter fra Japan, og ligesom med selve retten er valg af skål en vigtig del af oplevelsen. Ramen skåle findes i mange forskellige former, størrelser og materialer, hver med deres unikke funktioner og design. Her vil vi gennemgå nogle af de mest populære typer af ramen skåle, så du kan vælge den perfekte skål til dine nudler.

1. Ogasawara Skål (Ogata Bachi)

Denne type skål er kendt for sin klassiske, dybe form, som er perfekt til at holde store portioner ramen med masser af bouillon. Ogasawara skåle er typisk lavet af keramik og har en bred mund, hvilket gør det nemt at nyde alle ingredienserne i retten.

  • Fordele: Dybt design, ideel til servering af ramen med rigelig bouillon. Den brede åbning giver plads til store toppings som æg, kød og grøntsager.

2. Hanchiku Skål

Hanchiku skåle er lidt lavere og bredere end traditionelle ramen skåle, hvilket gør dem velegnede til servering af nudler med mindre bouillon eller tykkere saucer. Disse skåle er ofte glaseret med unikke mønstre og farver, hvilket gør dem til både funktionelle og dekorative elementer i din borddækning.

  • Fordele: Bredere skål, perfekt til nudler med tyk sauce eller mindre bouillon. Kan også bruges til andre asiatiske retter som udon eller soba.

3. Menbachi Skål

Menbachi betyder "nudelskål", og som navnet antyder, er denne skål designet specielt til nudler. Menbachi skåle er ofte dybe med en smal base, hvilket hjælper med at holde nudlerne varme og saucen rigelig. Denne type skål er ideel til traditionelle ramen-typer med meget bouillon.

  • Fordele: Designet til at holde nudler varme længere. Smal base holder nudlerne på plads, mens den dybe skål rummer rigelig bouillon.

4. Donburi Skål

Selvom donburi skåle oprindeligt blev brugt til risretter, er de også populære til ramen. Donburi skåle er større og bredere, hvilket gør dem ideelle til servering af ramen med mange toppings. Disse skåle er også alsidige og kan bruges til mange andre japanske retter.

  • Fordele: Stor og rummelig, perfekt til ramen med mange toppings. Alsidig og kan bruges til forskellige retter ud over ramen.

5. Tayo Skål

Tayo skåle er kendt for deres moderne design med en mindre, mere minimalistisk profil. Disse skåle er typisk lavet af keramik og har en glat, ofte glaseret overflade. Tayo skåle er ideelle til dem, der ønsker en enkel og stilfuld præsentation af deres ramen.

  • Fordele: Stilrent design, perfekt til minimalistisk borddækning. Kan bruges til servering af lette, moderne ramen-retter.

Materialer Bruges til Ramen Skåle

  • Keramik: Mest almindelige materiale for ramen skåle, værdsat for dets holdbarhed og evne til at holde på varmen. 
  • Porcelæn: Bruges til finere ramen skåle, ofte med udsøgte designs og mønstre.
  • Melamin: Et lettere og mere holdbart materiale, der ofte bruges i restauranter for dets modstandsdygtighed over for brud.

Konklusion

Valget af ramen skål kan have stor indflydelse på din madoplevelse. Uanset om du foretrækker en klassisk og dyb skål som Ogasawara, eller en moderne og stilren Tayo skål, er der en skål, der passer perfekt til din foretrukne måde at nyde ramen på. Besøg vores kollektion af ramen skåle for at finde den skål, der passer bedst til dine behov. Vil du gerne udvide din ramen samling kan du også finde vores ramen skeer her.

For flere tips og inspiration til brug af keramik i dit hjem, kan du læse vores artikel om keramik ideer for begyndere og hvordan du bedst vedligeholder dine keramiske skatte.

Tilbage til blog