kintsugi

Guide til at reparere ødelagt keramik med kintsugi.

Kintsugi, også kendt som "gylden sammenføjning" eller "gylden reparation," er en ældgammel japansk kunstform, der ikke bare reparerer dit keramik men tilføjer skønhed i reparation. Denne unikke teknik går ud på, at reparerer ødelagte keramikstykker med lak blandet med pulveriseret guld, sølv eller platin, hvilket fremhæver revnerne og gør dem til en del af objektets historie og æstetik.

Selvom kintsugi kan fremstå lidt særligt, skal du ikke være nervøs, det er nemt at bruge kintsugi og i vores guide tager vi dig med fra A-Z i hvordan du laver dit ødelagte keramik - og måske faktisk giver det lidt ekstra charme.

Se vores udvalg af kintsugi

Historien bag kintsugi

Kintsugi opstod i det 15. århundrede, da den japanske shogun Ashikaga Yoshimasa sendte sin ødelagte te-kop til Kina for reparation. Da den kom tilbage med grimme metalbeslag, besluttede japanske håndværkere at finde en mere æstetisk tiltalende måde at reparere bruddet på. Resultatet var Kintsugi, en teknik der ikke kun reparerede, men også forskønnede det ødelagte keramik.

Se vores keramik udvalg

Sådan reparerer du keramik med kintsugi fra Keramik Universet

Hvis du har købt vores Kintsugi-sæt, er du klar til at reparerer dit ødelagte keramik og/eller give det et nyt touch. Her er en trin-for-trin guide til at bruge Kintsugi til at reparere dine elskede keramikstykker.

Trin-for-Trin Guide:

  1. Forberedelse:
    • Saml de ødelagte keramikstykker og sørg for, at alle dele er til stede.
    • Rengør overfladerne grundigt med de medfølgende alkoholklude for at fjerne støv og fedt.
  2. Samling af Stykkerne:
    • Påfør et tyndt lag urushi-lak på de brudte kanter ved hjælp af en pensel.
    • Pres stykkerne sammen, og hold dem på plads i nogle minutter, indtil de sidder fast. Du kan bruge tape eller elastikker til at holde dem sammen, mens lakken tørrer.
  3. Påføring af Guld/Sølv:
    • Når lakken er tørret let (men stadig klæbrig), drys forsigtigt det pulveriserede guld eller sølv på de limede revner.
    • Brug en lille pensel til at sprede og trykke guld- eller sølvpulveret ind i lakken.
  4. Hærdning:
    • Lad keramikstykket tørre helt. Dette kan tage op til 24 timer afhængigt af temperatur og fugtighed.
    • For at få den bedste hærdning, kan du lade stykket tørre i en lukket kasse med en lille skål vand for at opretholde fugtigheden.
  5. Finpudsning:
    • Når lakken og guld-/sølvpulveret er helt tørret og hærdet, brug det medfølgende sandpapir til forsigtigt at glatte eventuelle ujævnheder.
    • Rengør forsigtigt keramikstykket for at fjerne støv og rester.
  6. Beundring og Pleje:
    • Din Kintsugi-reparerede keramik er nu klar til brug! Husk, at Kintsugi-keramik bedst vaskes i hånden og ikke må udsættes for ekstreme temperaturer eller mikrobølgeovn.

Tips og Tricks:

  • Øvelse gør mester: Start med mindre vigtige stykker for at øve dig, før du går videre til dine mest elskede genstande.
  • Tålmodighed er nøglen: Kintsugi kræver tid og præcision. Tag dig god tid og nyd processen.
  • Kreativitet: Du kan eksperimentere med forskellige farver af pulveriseret metal for at skabe unikke mønstre og designs.

Hvad bruger man kintsugi til?

Man kan bruge kintsugi til alt keramik - noget er dog nemmere at reparerer end andet. F.eks. kan du nemmere lave keramik tallerkener, keramik skåle og keramik kopper/krus med kintsugi end store keramik fade med mange mønstre og hældninger.

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål til ødelagt keramik.

Kintsugi i dit hjem

At have et Kintsugi-repareret objekt i hjemmet er ikke kun en æstetisk fornøjelse, men også en beroligelse hvis nu du skulle tabe dit keramik. Mange snakker om, at hvert stykke keramik, der er repareret med kintsugi fortæller sin egen unikke historie og tilføjer en dybde og karakter til dit hjem, som nye genstande simpelthen ikke kan matche.

Tilbage til blog