Et billede af en ramen ret med en ramen ske

Sådan finder du den bedste ramen ske

Når du nyder en lækker skål ramen, er skeen lige så vigtig som spisepindene. Ramen skeer er specielt designet til at hjælpe med at sippe bouillon og spise ingredienser som grøntsager og æg, der ikke let kan spises med spisepinde. Der findes forskellige typer ramen skeer, som hver især har deres egne unikke funktioner og design. Her er en guide til de mest populære typer af ramen skeer:

1. Chirirenge (Ren)

Chirirenge, ofte kaldet "ren" eller "ramen ske" på japansk, er den mest traditionelle ske, du vil støde på i ramen restauranter. Den har en flad bund og en lidt dyb skålform, hvilket gør det nemt at hvile skeen på skålens kant uden at den glider i bouillonen.

  • Fordele: Den flade bund giver stabilitet, så skeen nemt kan hvile på skålens kant. Det er nemt at skovle bouillon, nudler og toppings op med en chirirenge ske.
  • Design: Chirirenge skeer er ofte lavet af keramik eller melamin og kommer i forskellige farver og mønstre.

Se og køb vores chirirenge ramen skeer

2. Træskeer

Træskeer er en mere rustik og naturlig tilgang til ramen skeen. Disse skeer er lette og har en mere neutral temperaturfølelse end metal eller keramik. Træskeer er ofte foretrukket for deres æstetiske værdi og miljøvenlige egenskaber.

  • Fordele: Træskeer er lette og behagelige at bruge. De varmes ikke op eller afkøles hurtigt, hvilket gør dem behagelige at holde, selv når bouillonen er varm.
  • Design: Træskeer kan variere i form, men de har ofte en simpel, elegant form. De kan være dekorative og passer godt til en mere naturlig borddækning.

Se  og køb vores ramen ske i træ

3. Melamin ramen skeer

Melamin skeer er meget almindelige i ramen restauranter på grund af deres holdbarhed og modstandsdygtighed over for brud. De ligner ofte traditionelle chirirenge skeer, men er lavet af et lettere materiale.

  • Fordele: Letvægt, brudsikre og nemme at rengøre. Melamin skeer er holdbare og perfekte til daglig brug.
  • Design: Fås i mange forskellige farver og mønstre, hvilket gør dem ideelle til både hverdagsbrug og festlige lejligheder.

Se vores plast og melamin ske

4. Metalskeer

Metalskeer er ofte foretrukket for deres moderne og minimalistiske æstetik. De kan være lavet af rustfrit stål eller andre metaller og har en glat overflade, der giver en anderledes mundfølelse sammenlignet med traditionelle keramiske eller melamin skeer.

  • Fordele: Holdbare og modstandsdygtige over for pletter og ridser. De kan også tilføje et stilrent og moderne præg til din borddækning.
  • Ulemper: Metalskeer kan blive varme, når de er i bouillon, så det er vigtigt at være opmærksom på temperaturen, når du bruger dem.

5. Keramiske ramen skeer

Keramiske skeer er tunge og har en robust følelse. De er ofte dekoreret med smukke mønstre eller farver, der passer til resten af borddækningen. Keramiske skeer er almindelige i japanske restauranter og bruges ofte til at give en autentisk oplevelse.

  • Fordele: Tilføjer et traditionelt og æstetisk element til din ramen-servering. De holder også godt på varmen uden at blive for varme at holde.
  • Ulemper: Keramiske skeer kan være tunge, og hvis de falder på gulvet, kan de nemt knække.

6. Lange Skeer

Lange skeer bruges ofte til retter med masser af bouillon. De har et længere skaft og en dybere skål, hvilket gør dem velegnede til at skovle store portioner bouillon op. Disse skeer er mindre almindelige i ramen restauranter, men kan være en sjov tilføjelse til din ramen-oplevelse derhjemme.

  • Fordele: Ideelle til store skåle ramen med masser af bouillon. De giver nem adgang til dybere dele af skålen.
  • Design: Typisk lavet af melamin, rustfrit stål eller keramik og kommer i både enkle og udsmykkede designs.

Opsummering

Valg af ramen ske afhænger af dine personlige præferencer og det udtryk, du ønsker at skabe ved bordet. Uanset om du foretrækker det traditionelle japanske design af en chirirenge ske eller den moderne følelse af en metalske, er der en ramen ske til enhver smag. Besøg vores samling af ramen skeer for at finde den perfekte ske til din næste ramen-skål.

For mere inspiration til hvordan du kan sammensætte din ramen samling, kan du også læse vores artikel om forskellige slags ramen skåle.

Tilbage til blog