ramen

Klassisk ramen - nem og samagsfyldt

Skrevet af Magnus Jensen | 02. April 2025

Magnus Jensen er medejer af keramikuniverset og brænder for at bringe smuk keramik ind i danskernes hjem.

At tilberede en klassisk skål ramen derhjemme er en fantastisk måde at opleve Japans kulinariske traditioner på. Denne opskrift guider dig gennem processen med at skabe en smagfuld bouillon, perfekt kogte nudler og velsmagende toppings.

Ingredienser til din ramen:

Bouillon:

  • 1 liter kyllinge- eller svinebouillon
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk miso-pasta
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stykke ingefær (ca. 2 cm), skrællet og revet
  • 1 spsk sesamolie

Nudler og toppings:

  • 200 g frisk eller tørret ramen-nudler
  • 2 æg
  • 200 g svinekød (f.eks. nakkefilet), skåret i tynde skiver
  • 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • En håndfuld spinat eller bok choy
  • Nori (tang) skåret i strimler (valgfrit)
  • Sesamfrø til pynt

Trin for trin - sådan laver du din ramen:

  1. Forbered bouillonen: Varm sesamolien i en gryde over medium varme. Tilsæt hvidløg og ingefær, og sautér i et minut, indtil de afgiver duft. Hæld bouillonen i gryden, og bring den i kog. Når bouillonen koger, reducer varmen til lav, og rør miso-pastaen i, indtil den er opløst. Tilsæt sojasauce, og lad bouillonen simre i 10-15 minutter for at udvikle smagen.
  2. Kog nudlerne: Kog ramen-nudlerne i en separat gryde efter anvisningerne på pakken. Afdryp og fordel dem i to skåle.
  3. Forbered toppings:
    1. Æg: Kog æggene i 6-7 minutter for blødkogte æg. Afdryp, afkøl i isvand, pil skallen af, og skær dem i halve.
    2. Svinekød: Steg de tynde skiver svinekød i en pande, indtil de er gennemstegte og let gyldne.
    3. Grøntsager: Tilsæt spinat eller bok choy til bouillonen, og lad det simre, indtil det er faldet sammen.
  4. Samling af ramen: Hæld den varme bouillon med grøntsager over nudlerne i skålene. Placer svinekødsskiverne og æggehavldelene på toppen, og pynt med forårsløg, nori-strimler og et drys sesamfrø.

Sådan serverer du din ramen bedst:

Hvis du skal opleve en ramen, på den mest autentiske måde, så følger service med. Her hos keramik universet gør vi alt for at vores læsere og kunder får de bedste oplevelser. Og for at få den fulde ramen-oplevelse bør du servere retten i en smuk, håndlavet ramen-skål med ramen-skeer somvil  forbedre din madoplevelse.

Ved at følge denne opskrift kan du nemt nyde en autentisk skål ramen derhjemme. Velbekomme!​

Ikke den ramen opskrift du ledte efter - her er vores andre:

Hvis du elsker ramen og gerne vil prøve andre varianter, kan du tage et kig på vores andre lækre opskrifter. Find ud af, hvordan du laver en enkel og smagfuld miso ramen, eller prøv en klassisk shoyu ramen med sojasauce. Er du på udkig efter noget mere fyldigt? Vores ultimative guide til tonkotsu ramen. Gå på opdagelse i vores samling af nudler og supper, og find din næste favorit!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Lignende produkter

Anbefalinger til dig

Keramikskål med japansk design

Keramikskål med japansk design

210,00 kr

Se produkt
Ramen ske af keramik

Ramen ske af keramik

25,00 kr

Se produkt
Lille keramik skål med blåt tidsløst design

Lille keramik skål med blåt tidsløst design

125,00 kr

Se produkt
Keramikskål japansk inspireret

Keramikskål japansk inspireret

315,00 kr

Se produkt
Keramikkop med hundemotiv

Keramikkop med hundemotiv

140,00 kr

Se produkt