pho med svinekød

Pho med svinekød – Nem vietnamesisk lækker ret

Magnus Jensen

Pho er en klassisk vietnamesisk nudelsuppe, der kombinerer en aromatisk bouillon med risnudler, mørt kød og friske krydderurter. Denne version med svinekød er en nem og smagfuld ret, der bringer autentiske vietnamesiske smage til dit eget køkken.

Ingredienser (2 personer)

Neden for kan du se hvordan jeg personligt plejer at lave pho. Opskriften tager derfor udgangspunkt i hvordan jeg bedst kan lide pho og mine personlige holdninger.

Til suppen:

  • 1 liter kyllinge- eller svinebouillon
  • 1 løg, halveret
  • 5 cm frisk ingefær, skåret i skiver
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • Salt efter smag

Fyldet til pho:

Pho er en super simpel ret og kræver faktisk ikke meget mere end nedenstående

  • 200 g svinemørbrad eller svinefilet, skåret i tynde skiver
  • 200 g risnudler (pho nudler)
  • Brokolli hoved 
  • Gulerødder
  • Peberfrugt (jeg kan bedst lide rød peberfrugt)
  • Andre grøntsager du synes kunne være lækkert.

Gør din pho lækker med toppings

  • Friske bønnespirer
  • Frisk koriander
  • Frisk mynte
  • Forårsløg, skåret i tynde skiver
  • Rød chili, skåret i skiver
  • Limebåde

Fremgangsmåde

  1. Forbered bouillonen:
    I en stor gryde, rist løg og ingefær ved middel varme, indtil de er let brændte. Tilsæt bouillon, stjerneanis og kanelstang. Lad det simre i 30 minutter.
  2. Smag til:
    Fjern stjerneanis og kanelstang. Tilsæt fiskesauce, sukker og salt. Smag til og juster efter behov.
  3. Tilbered nudlerne:
    Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken. Dræn og skyl dem under koldt vand for at stoppe tilberedningen.
  4. Forbered kødet:
    Skær svinekødet i meget tynde skiver. For at opnå dette kan du fryse kødet let inden skæring.
  5. Anretning:
    Fordel de kogte nudler i skåle. Læg de rå svinekødsskiver ovenpå. Hæld den varme bouillon over, så kødet tilberedes i skålen. Top med bønnespirer, friske krydderurter, forårsløg, chili og en limebåd.

Serveringstip til din pho

For at fuldende din pho-oplevelse, server retten i en smuk, håndlavet skål fra Keramik Universets kollektion af keramikskåle. Deres unikke design tilføjer en autentisk følelse til måltidet.

Ønsker du at udforske flere asiatiske retter? Prøv vores opskrifter på Klassisk shoyu ramen eller Tonkotsu ramen for mere inspiration.

Velbekomme!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar